2103312918 - 2103312919   info@electrontravel.gr
persia

Διάρκεια: 8 Μέρες

Αναχώρηση: 16/11 & 14, 21, 28/12 & 15/2 & 8, 22/3

Η αιωνιότητα είναι μια υπόσχεση που οι Πέρσες ήξεραν να κρατήσουν. Με μετάξι και χρυσό, με ποίηση, με τα δαιδαλώδη παλάτια τους, με τις οάσεις και τις έρημούς τους κέρδισαν μια περίοπτη θέση στις μνήμες όλων όσων τη θαύμασαν από κοντά. Οι άνθρωποί της, με τη δύναμη του πνεύματος, τη βαθιά πνευματικότητα και η γαλήνη τους δεν άφησαν τον απολυταρχισμό να τους λυγίσει. Κατάφεραν να βρουν το δικό τους καταφύγιο ανά τους αιώνες και τώρα αφήνουν κι εμάς να το γνωρίσουμε από κοντά…

Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η: ΕΛΛΑΔΑ- ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση για Τεχεράνη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Άφιξη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Περσίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα από όλες τις περιόδους της μακραίωνης ιστορίας της χώρας αυτής. Θαυμάζουμε εκθέματα από την προϊστορία, από την παλαιολιθική και την νεολιθική εποχή, από την λαμπρή περίοδο των Αχαιμενιδών και φθάνουμε μέχρι την εποχή του Ισλάμ. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στο ανάκτορο Σαάδ Αμπάντ, που υπήρξε η θερινή κατοικία του τελευταίου Σάχη και σήμερα, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό Μουσείο. Στην συνέχεια, μετάβαση στο ονομαστό ανάκτορο Γκολεστάν, που αποτέλεσε την πρώτη βασιλική κατοικία των Χαζάρων, μιας σημαντικής δυναστείας, στην Τεχεράνη. Το όνομά του σημαίνει όλα τα λουλούδια, και εδώ θα έχουμε μια πρώτη επαφή με αυτό που σημαίνει κήπος για τους Πέρσες. Θα θαυμάσουμε υπέροχες ζωγραφικές συνθέσεις φτιαγμένες με πλακίδια και θα πάρουμε μια ιδέα για το πώς ζούσαν οι ηγεμόνες της χώρας. Επίσκεψη στο Μουσείο του Χαλιού και τέλος μετάβαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των υπογείων της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, όπου θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς των εκάστοτε σάχηδων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο ονομαστός θρόνος του παγωνιού. (Η επίσκεψη πραγματοποιείται εφόσον έχει εξασφαλισθεί ειδική άδεια). Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΙΣΦΑΧΑΝ

Πρωινό και μεταφορά οδικώς για το Ισφαχάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε και στην συνέχεια εξόρμηση σε αυτή την υπέροχη πόλη που επάξια κατέχει τον τίτλο του «άλλου μισού του ουρανού». Θα αρχίσουμε από την πλατεία Νάκς ε Τζαχάν, γνωστή και ως Πλατεία του Ιμάμη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Περιβάλλεται από κτίσματα που χρονολογούνται από την εποχή των Σαφαβιδών, δηλαδή από τον 16ο αιώνα, και εμείς θα έχουμε την χαρά να επισκεφθούμε το Τέμενος του Ιμάμη, το Τζαμί Λόφταλλάχ και το ανάκτορο Αλί Καπού. Στην συνέχεια ελεύθερο χρόνο για τα ψώνια σας στο πολύβουο παζάρι του Ισφαχάν, που βρίσκεται στο βορινό άκρο της Πλατείας. Είναι μεγάλη ευκαιρία να θαυμάσετε επί το έργω τους υπέροχους τεχνίτες της μινιατούρας, τέχνη που ανθεί σε αυτή την πόλη. Με την δύση του ηλίου θα πάμε να θαυμάσουμε τις δύο υπέροχες γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του ποταμού Ζαγιεντέ Ρούντ, και συγκεκριμένα την γέφυρα Σι – ο – σε – πολ και την Χαντζού. Στην γέφυρα Χαντζού οι ερωτευμένοι νεαροί της πόλης, με το σούρουπο, πηγαίνουν να τραγουδήσουν για τους καημούς του έρωτά τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΙΣΦΑΧΑΝ

Όλη  η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση του Ισφαχάν. Θα ξεκινήσουμε από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από το τέμενος Μενάρ Τζομπάρ, που βρίσκεται 7 χμ από την πόλη. Το όνομά του σημαίνει «οι μιναρέδες που κινούνται» και οφείλει το όνομά του ακριβώς στο γεγονός πως όταν ο ένας αρχίζει να κινείται αρχίζει και ο άλλος ταυτοχρόνως, και η δόνηση γίνεται αισθητή σε όλη την δομή. Γυρίζοντας στην πόλη θα επισκεφθούμε την Αρμενική συνοικία και τον Αρμενικό καθεδρικό ναό Βάνκ, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σάχη Αμπάς στους Αρμενίους να κατοικήσουν στην πόλη του και γενικά σε πολλές ιρανικές πόλεις. Επίσκεψη και στο εκκλησιαστικό μουσείο του χώρου, όπου εκτίθενται εντυπωσιακά αντικείμενα και φωτογραφίες από τον μεγάλο διωγμό που υπέστησαν κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το απόγευμά μας θα το χρησιμοποιήσουμε για να επισκεφθούμε το Τζαμί της Παρασκευής και το ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν, ή όπως είναι καλύτερα γνωστό, «το ανάκτορο με τους 40 κίονες», με τις υπέροχες τοιχογραφίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΙΣΦΑΧΑΝ – ΓΙΑΖΝΤ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για το Γιάζντ, με επίσκεψη καθ’ οδόν στην Ναϊν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και ξενάγηση στην παλιά πόλη του Γιάζντ. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στην μέση της ερήμου και αποτελεί υπόδειγμα μεσαιωνικής πόλης. Είναι καταγεγραμμένη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα ξεναγηθούμε τον Ζωροαστρικό ναό της φωτιάς, μοναδικό παράδειγμα στην Περσία, όπου η ιερή φλόγα καίει ακατάπαυστα για τουλάχιστον 1500 χρόνια και θα επισκεφθούμε τους Πύργους της Σιωπής, όπου οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα όρνεα. Επίσκεψη στους κήπους Ντοουλάτ Αμπάντ όπου θα θαυμάσουμε μια από τις μεγαλύτερες ανεμοπαγίδες του Ιράν. Μιας και η πόλη αποτελεί κέντρο υφαντουργίας, προτείνουμε την επίσκεψη σε ένα από τα παραδοσιακά υφαντουργεία της. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στο παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΓΙΑΖΝΤ – ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ – ΣΙΡΑΖ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο μεγάλο τζαμί του Γιάζντ, όπου κάθε χρόνο εορτάζεται η μνήμη του Ιμάμη Χουσείν, του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος σφαγιάστηκε από τους Ομμαγιάδες. Αναχώρηση για το Σιράζ και καθ’ οδόν στάση για να επισκεφθούμε έναν από τους πλέον επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους της Περσίας, τις Πασαργάδες. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του Κύρου του Μεγάλου, του ιδρυτή της δυναστείας των Αχαιμενιδών,  καθώς και τα κατάλοιπα του ανακτόρου του. Όπως είναι φυσικό, και οι Πασαργάδες αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Άφιξη στο Σιράζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 7η:  ΣΙΡΑΖ

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε για την εξερεύνηση της μεγαλειώδους Περσέπολης, όνομα που της έδωσαν οι Έλληνες, την τελετουργική πρωτεύουσα της αρχαίας της δυναστείας των Αχαιμενιδών. Θεμελιώθηκε το 512 πΧ από τον Δαρείο τον 1ο, για να εορτάζεται εκεί το Νόουρούζ, δηλαδή το περσικό Νέο Έτος και ήταν εκεί, στην αίθουσα του θρόνου, που όλοι οι υποτελείς βασιλείς προσέρχονταν για να προσφέρουν τα δώρα τους και να αποτίνουν φόρο τιμής προς τον Βασιλέα των Βασιλέων. Θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο που βρίσκεται μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο, και στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Νάκς ε Ροστάμ, δηλαδή την Νεκρόπολη, όπου βρίσκονται οι τάφοι του Δαρείου, του Ξέρξη του 1ου, του Ξέρξη του 2ου, και ένας τάφος που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα σε ποιόν ανήκει. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια κατασκευή που αναφέρεται ως ζωροαστρικός ναός που ίσως να κτίστηκε από τον Δαρείο για να κρατά άσβεστη την ιερή φλόγα, η οποία έσβηνε μόνο μετά τον θάνατο του ηγεμόνα. Το απόγευμα επίσκεψη στο Τζαμί Νασίρ αλ Μόλκ, στους τάφους των φημισμένων ποιητών Χαφέζ και Σααδί, στην Πύλη του Κορανιού και στο Παζάρι Βακίλ.  Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμς την πτήση επιστροφής.

ΗΜΕΡΑ 8η:  ΣΙΡΑΖ – ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις!

 

 

 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Αναχωρήσεις από Αθήνα & Θεσ/νικη

Τιμή Δικλίνου

Επιβάρυνση

Μονοκλίνου

16/11 & 14/12 & 15/2 & 8,22/3

950 €

+ 500 €

21 & 28/12

1150 €

+ 650 €

 

 

 

 

 

Γενικές σημειώσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις από Αθήνα με Turkish Airlines

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ           2140 0015

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΧΕΡΑΝΗ      0155 0530

ΣΙΡΑΖ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ              0300 0655

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ            0830 0900

 

 

Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματος και σκούρες κάλτσες καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα. Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99€ το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
• Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα και να μην έχει σφραγίδα εισόδου στο Ισραήλ.
• Απαιτείται βίζα. Για την έκδοση της βίζας Ιράν απαιτούνται το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ (χωρίς σφραγίδα Ισραήλ) & 1 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφία σε λευκό φόντο χωρίς γυαλιά

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
• Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
• Το νερό δεν είναι πόσιμο

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Turkish Airlines
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί/συνοδοί & ξεναγοί
 • Όλες οι μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου: 595 €
 • Βίζα Ιράν: 60 €
 • Τοπικοί Φόροι: 80 €
 • Φιλοδωρήματα: 30 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους