2103312918 - 2103312919   info@electrontravel.gr

Διάρκεια: 5 Μέρες

Αναχώρηση: 01/05

Βενετία – Βερόνα – Λίμνη Γκάρντα (Σιρμιόνε) – Μάντοβα – Τεργέστη – Porto Piccolo

 

 

 

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Αθήνα – Βενετία – Βερόνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη και αφού επιβιβαστούμε στο πούλμαν ξεκινάμε την διαδρομή για τον πρώτο μας προορισμό την Βερόνα, τη πόλη όπου γεννήθηκε & πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου & της Ιουλιέττας. Εκεί θα δούμε την Ρωμαϊκή αρένα, την δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέττας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Λίμνη Γκάρντα (Σιρμιόνε) – Μάντοβα – Βενετία 

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας για το εκπληκτικό θέρετρο του Σιρμιόνε, μια μικρή πόλη σε μια χερσόνησο που εκτείνεται στην λίμνη επί 4 χλμ. και διαθέτει ένα ιδιαίτερα γραφικό ιστορικό κέντρο & εντυπωσιακό κάστρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Μάντοβα η οποία περιβάλλεται από τρεις τεχνητές λίμνες, που δημιουργήθηκαν κατά τον 12ο αιώνα. Η πόλη είναι γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της, τα κομψά παλάτια και τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή πόλη, η οποία επεκτάθηκε γύρω από την προϋπάρχουσα. Επίσης, είναι γνωστή για το σημαντικό της ρόλο στην ιστορία του λυρικού θεάτρου. Η Μάντοβα μαζί με την κοντινή Σαμπιονέτα αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008, ως παραδείγματα των ιδεών που υπήρχαν για το σχεδιασμό της ιδανικής αναγεννησιακής πόλης. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Βενετία για διανυκτέρευση. Στη Βενετία υπάρχει Ορθόδοξη εκκλησία όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν για την λειτουργία της Ανάστασης.

3η Μέρα:  Βενετία

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Βενετία ξεκινώντας από την πλατεία του  Αγ. Μάρκου. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Το υπόλοιπο ημέρας θα είναι ελεύθερο, ώστε να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες. Αργά το απόγευμα επιστροφή με το βαπορέτο & εν συνεχεία με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα: Βενετία – Τεργέστη & στο γραφικό Porto Piccolo (Πόρτο Πίκολο)!

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική εκδρομή (κόστος ατομικό) στην όμορφη Τεργέστη με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Ο καθεδρικός ναός της, οι πλατείες της, τα κομψά νεοκλασικά κτίρια, το Ρωμαϊκό Θέατρο, δίνουν στη πόλη τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Επόμενος σταθμός της προαιρετικής εκδρομής, το γραφικό Porto Piccolo, το λεγόμενο μικρό «Μόντε Κάρλο». Μια μικρή αυτάρκη πόλη με πολύ υψηλή ποιότητα ζωής. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στους δρόμους με τα κομψά καταστήματα & τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια της. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα: Βενετία – Αθήνα

Μετά το πρωινό & την παράδοση των δωματίων έχετε χρόνο ελεύθερο για να αποχαιρετήσετε την όμορφη Βενετία μέχρι την ώρα μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο για την απογευματινή απευθείας πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

 

Αναχώρηση

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί έως 11 ετών

01/05

489 €

589 €

 459 €

 

 

Γενικές σημειώσεις

 

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και ωράριο λειτουργίας χώρων / μουσείων. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

 

Ενδεικτικές πτήσεις:

Ενδεικτικές πτήσεις με ALITALIA
AZ 717  01 MAY ATH FCO 0555 0700
AZ 1463 01 MAY FCO VCE 0930 1035
AZ 1480 05 MAY VCE FCO 1905 2010
AZ 722  05 MAY FCO ATH 2150 0045*

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βενετία – Αθήνα με Alitalia Airlines
 • 1 διαν/σεις με πρωινόστο ξενοδοχείο CATULLO 4* στη Βερόνα
 • 3 διαν/σεις με πρωινό στο ξενοδοχείο RUSSOT 4* στο Μέστρε Βενετίας
 • Μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο της Βενετίας στο ξενοδοχείο
 • Ελληνόφωνη περιπατητική ξενάγηση πόλης
 • Κόστος βαπορέτου για την ημέρα της ξενάγησης στη Βενετία
 • Κόστος αποσκευής έως 20 κιλά
 • Αρχηγό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 185€
 • Check point 25€ κατ άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Δημοτικός φόρος πόλης της Βενετίας, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο
 • Εκδρομή σε Τεργέστη & Porto Piccolo
 • ‘Οτι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.